Το Μέλι Αρφαρά παράγεται στα βουνά της Πελοποννήσου, με μεράκι και αγάπη από τον Γιώργο Μπούρα και την οικογένειά του.
Η ξεχωριστή ποιότητά του, το ιδιαίτερο άρωμα και η γεύση του, είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας, καθώς ο Γιώργος απέκτησε τις πρώτες του κυψέλες όταν ήταν 15 ετών.
Όλα ξεκίνησαν, όταν έφτασαν εντελώς τυχαία στην αυλή του σπιτιού του δυο κυψέλες. Αυτή η πρώτη επαφή με τη μέλισσα, ήταν αρκετή για να πειραματιστεί, να μάθει και πολύ σύντομα να αποκτήσει έναν σημαντικό αριθμό κυψελών. Στη Γ’ Λυκείου είχε ήδη 30. Μετά τον στρατό, αξιοποίησε όσες είχαν απομείνει και πολύ σύντομα τις έκανε 100.
Σήμερα 500 κυψέλες παράγουν το Μέλι Αρφαρά, γύρη και βασιλικό πολτό.
Ο Γιώργος Μπούρας έκανε το χόμπι του επάγγελμα και προσφέρει ένα εξαιρετικό προϊόν. Μιλώντας μαζί του καταλαβαίνεις την αγάπη του, αφού όπως λέει και ο ίδιος χαμογελώντας «Ξυπνάω το πρωί και θέλω να πάω στα μελίσσια». Και πρέπει να σημειωθεί πως έχει επιλέξει πολύ προσεκτικά τις περιοχές όπου μετακινεί τις κυψέλες, για να προσφέρει στον κόσμο ότι καλύτερο.
Όσο για τη μέλισσα, όπως λέει είναι «πηγή ζωής» και καλεί τους αγρότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν ραντίζουν τις καλλιέργειές τους και να λαμβάνουν υπόψη πως αν χαθούν οι μέλισσες, δεν θα γίνεται η γονιμοποίηση σωστά και στα δικά τους χωράφια.
Θα πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημβρινές ώρες και το ράντισμα να γίνεται είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα και το βράδυ.
Το Μέλι Αρφαρά τυποποιείται στο σύγχρονο τυποποιητήριο της οικογένειας (αρ. τυπ. 17SMO2).